Important Notes on Cricket Game | Short note on Cricket - Information That We Want

Tuesday, 15 September 2020

Important Notes on Cricket Game | Short note on Cricket

 IMPORTANT NOTES ON
CRICKET GAME

             

              Now a days everybody knows about cricket game. This game is one of the most popular game in the world. From the field of Game a lot of questions are coming in the different examination. Out of them Cricket is also a major subject from which a lot of questions are coming in different examination. So here we are providing some important notes on Cricket where we discuss about Top 5 World Largest Cricket Stadium , History of Cricket , which is the largest cricket stadium in the world , Biggest cricket stadium , No of players in Cricket, 1st Cricket match held on, World Cup Cricket Matches etc. The details are described below –

 

 List of Top 5 Biggest Cricket Stadiums in the world 


Sl. No

 

Stadium Name

Located (State/City/Country)

Built in

1

Sardar Patel Stadium or Motera Cricket Stadium, Gujarat

Ahmedabad, Gujrat

1982

2

Melbourne Cricket Stadium

Melbourne, Australia

1853

3

Eden Garders

Kolkata, India

1864

4

Shaheed Veer Narayan Singh International Stadium

Raipur, Chhattisgarh

2008

5

Perth Stadium

Perth, Australia

2018


Some Important Points about Cricket Game 

1. From which Country the Cricket game is Comes?

Ans. The Cricket game is originated from England Country. 


2. How many players are Played during a Cricket match ?

Ans. 11 Players 


3. Who is known as God of Cricket Game?

Ans. Sachin Tendulkar ( Little Master / Master Blaster )


4. Who is known as Father of Cricket Game?

Ans. W.G. Grace ( William Gilbert Grace )


5. When did the First World Cup Played ?

Ans. 1st World cup Cricket match played in 1975 which is hosted at England between West Indies Vs Australia – West Indies won the match. 


6. When did / Where did the last Cricket World Cup match held?

Ans. The last Cricket World Cup match hold in 2019 at England and in between England vs New zealand and England won the match.  


7. Where did / when did the next Cricket World Cup match scheduled to held?

Ans. The next Cricket World Cup match scheduled to be held on 2023 at India


8. At how much time interval Cricket World Cup played?

Ans. The Cricket World Cup match played on every 4 years interval. 


9. Which Country won the Cricket World Cup maximum number of times. 

Ans. Australia won the Cricket World Cup maximum number of times i.e. 5 times. 



WORLD CUP WINNERS (who win Cricket world cup how much time)

Australia -        5 times 

West Indies – 2 times 

India          -     2 times ( 1st one in 1983 against West Indies and the 2nd one in 2011 against Srilanka )

Srilanka -        1 time

England –       1 time

Pakistan –      1 time


 

10. Who is the Governing body of Cricket game and it’s headquarter?

Ans. ICC (International Cricket Council) is the Governing body of cricket game and it’s headquarter is in Dubai, United Arab Emirates


11. Who is the Governing body of Cricket game in India and it’s headquarter?

Ans. BCCI – (Board of Cricket Council of India) is the Governing body of Cricket and it’s headquarter is in Mumbai. 


12. When did / Where did the First Day Night Cricket test match played?

Ans. In 2015 at Australia the first Day Night Cricket test match played in between Australia vs New Nealand and Australia won the match. 


13. The day night Cricket Test Match played with Pink Ball.

 

14. When did / Where did the First Cricket match played ?


Ans. The first ever international cricket game played between the US and Canada in 1844. at the grounds of the St George's Cricket Club in New York.


15. When did / Where did the First Day Night Cricket test match played in India?

Ans.   In 2019 at Eden garden Stadium, Kolkata the first day night cricket test match played in between (India vs Bangladesh) and India won the match. 


16.How many times India win the World Cup ? 
Ans. India won the World Cup matches 2 times ( 1st one in 1983 against West Indies and the 2nd one in 2011 against Srilanka )


17.  Cricket is the National Sport of which Country?

Ans.  Cricket is the National Sport of Country Australia. 

          National Sport of Austria is Cricket.



            The above information very much helpful to you for collecting information on Cricket Game, Writing essay on Cricket Game, cricket information for project, for different competitive exams and also using this content you can write a paragraph on cricket.


No comments:

Post a comment